Amennyiben adószámmal rendelkező vásárló, kérjük regisztráljón az egyedi árakért és mennyiségi kedvezménykért!

Vissza
Kovászos rozskenyér gyorsan és egyszerűen

Kovászos rozskenyér gyorsan és egyszerűen

                                       Kovászos rozskenyér gyorsan és egyszerűen

KenyeresPajtás
KenyeresPajtás 2021.04.22 08:29

Teljes kiőrlésű kovászos rozskenyér 

 

A kovászhoz:

50 gr aktív kovász

50 gr kenyérliszt

50 gr teljes kiőrlésű rozsliszt 

100 gr víz 



A kovász 5-8 óra alatt duplájára nő.

Összekeverjük  400 gramm vízzel, utána hozzákeverünk 1 tk mézet, 150 gr kenyérlisztet és 350 gr teljes kiőrlésű rozslisztet. (Nem kell dagasztani.)

Fél óra múlva, vizes kézzel kiszedjük a tálból a tésztát, meghajtogatjuk, megformázzuk, körbelistezzük és alaposan kilisztezett nádszakajtóban ( a nádszakajtótól szép mintás lesz) szobahőmérsékleten mintegy három órát kelesztjük.

 

 

 

 

Előmelegített sütőben kb 50 perc alatt sül meg: előmelegített jénaiban lefedve 20 percig 220 fokon, 25-30 percig 200 fokon fedő nélkül. 

Pár percig hagyjuk a jénaiban hűlni, utána rácsra borítva. Teljesen kihűlve lehet szépen szeletelni. Kicsit krémes állagú, sokáig eltart.

 

 

 

 

Pénznem
Betöltés...
Belépés
vagy
Elfelejtett jelszó
Betöltés...
Kategóriák
Menüpontok