0,5 kg-os veknis fapép szakajtó

0,5 kg-os veknis fapép szakajtó
0,5 kg-os veknis fapép szakajtó
0,5 kg-os veknis fapép szakajtó
0,5 kg-os veknis fapép szakajtó
0,5 kg-os veknis fapép szakajtó
0,5 kg-os veknis fapép szakajtó

Eredeti Brotformen fapép szakajtó. 23 x 12 x 7 cm.Könnyen kezelhető, profiknak és házi kenyérsütéshez is. Előfordulhat a szokásosnál hosszabb szállítási idő!(2021 január)

3 290 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

Magas minőségű, természetes anyagból (fenyőrost összepréselésével) készült, sok évig tartós német szakajtó (másnéven kelesztőkosár) a Brotformen cégtől. Tisztítása egyszerű, az erre a célra kialakított kefével ajánlott (a vizben elmosás kerülendő).

Ez a szakajtó maximum 500g-os tésztamennyiséghez való.

Méretek = 230x120mm (hosszúság x szélesség belül mérve), 70mm (magasság belül).

Fapép szakajtók többféle méretben és formában is kaphatóak.

Használat előtt ajánlott enyhén belisztezni rozsliszttel, hogy ne ragadjon oda a tészta. Amikor a tészta már sütésre készenáll, ki kell borítani a szakajtóból mielőtt a sütőbe helyeznénk.

A FAPÉP SZAKAJTÓK KEZELÉSE, HASZNÁLATA


(Az ERNST BIRNBAUM eredeti használati útmutatója alapján)
Egyéni felhasználók számára is javasolt a fapép szakajtó használata, mert:
- A hőtartás megfelelőbb ezekben a szakajtókban, otthoni körülmények között, ahol általában  nincs kelesztőhelyiség
- A sima felület jobban elengedi a tésztát, mint a nádszakajtó, amelybe inkább beleragadhat
- A nedvességből felszív vagy lead a szakajtó épp annyit, amennyi szükséges, segítve a    tészta emelkedését
-Könnyű tisztíthatóság

Figyelem!
A szakajtók csak kelesztésre, a kelesztett forma megtartására szolgálnak.
Kenyérsütéshez közvetlen soha ne használják, hiszen a szakajtó fapép alapanyaga olyan magas hőfokon meggyulladhat!
Lisztezzék ki használat előtt, majd igy tegyék bele a tésztát, és hagyják a megfelelő ideig „dolgozni”.
Használat után söpörjék, ütögessék ki belőle a lisztet, és hagyják megszáradni a szakajtót. Teljesen száraz állapotban könnyebb a maradék lisztet, esetleg tésztát eltávolítani .
Ne rakják egymásba a használaton kívüli szakajtókat, javasolt fejjel lefelé egymás mellett tárolni, mert különben bepenészedhetnek.
Tisztítás:
Érdemes rendszeresen tisztítani a szakajtókat. Használattól függően 4-12 hetenként javasolt
keménysörtéjű kefével alaposabban kikefélni.
Ha lehetséges, időnként tegyék a szakajtót 130 fokos sütőbe 45 percre, ez a kezelés elpusztítja a baktériumokat, gombákat, azaz fertőtlenít.
Nagyüzemi használatnál ultraviola lámpa használata is lehetséges. 

Örömteli kenyérsütést kíván a Kenyerespajtás csapata!

 

 

A szakajtó tulajdonságai:
Maximum tészta mennyiség:

500g

Anyag:

100% természetes, biológiailag lebomló préselt fenyőfarost

Méretek (belső hosszúságxszélesség) 

230x120mm

Magasság:

70mm

Adatok
Cikkszám
03305
Webáruház készítés